Sosyal Medya

POLİTİKA

?Rize?yi uçurun? dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, parti grup toplantısında 15 ilin daha belediye başkan adaylarını açıkladı.



Memleketi Rize’de değişimi tercih eden Başbakan Erdoğan, iki dönemdir başkanlık yapan ve idareciliğe renk katan Halil Bakırcı’nın yerine Prof. Dr. Reşat Kasap’ı aday gösterdi.

Rize Artık Prof. Dr. Kasap’la...

RİZE’NİN Bakırcı ile değişim ve dönüşümü yaşadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Şimdi Rize’yi Reşat Kasap başkanlığında uçuracağız” mesajı vererek Kasap’ı tebrik etti. Bakırcı’nın gönlünü, “Baba dostumuz” diyerek alan Başbakan, Rize’de yeni dönemin kapısını araladı.

 

Bakırcı: Kararın Arkasındayım

KONUYLA ilgili görüşlerine başvurduğumuz Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Başbakan’ın tercihinin yorumlanamayacağını belirterek, “Sistem işlemiş, Sayın Başbakan böyle uygun görmüştür. Adayımızın yanında ve arkasındayız” dedi.

Asla Alıngan Olmayacağım

KENDİSİNDEN daha başarılı Erzincan, Urfa gibi belediyelerde de değişime gidildiğini kaydeden Bakırcı, “Asla alınganlık göstermem. Sayın Başbakan’ın tercihini ve fikrini yorumlamam. Çalışmalarımla ilgili 30 Mart’tan sonra konuşabilirim” dedi.

BAŞBAKAN Erdoğan, memleketi Rize'de Prof. Dr. Reşat Kasap'ı aday göstereceklerini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda partisinin 15 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

 "MANŞETLERİNİ KURŞUN GİBİ ÇEVİRDİLER"

Başbakan Erdoğan, adayları açıklama öncesinde "Kurtuluş Savaşı günlerinde Polatlı'dan top sesleri gelirken Meclis vazifesini yerine getirdi. Bugün de sermayesini, manşetlerini kurşun gibi Meclis'in üzerine çevirenlere rağmen Meclis'in ve siyasetin saygınlığından taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

RİZE'DE DE?İŞİM

15 ilin belediye başkanın

ı açıklayan Erdoğan, memleketi Rize'de değişime gitti. 2 dönemdir başkanlık yapan Halil Bakırcı'nın 30 Mart Yerel Seçimleri’nde aday gösterilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Benim memleketim olduğu için söylemiyorum, yeşili de ayrı bir güzel. Rize değişim dönüşümü iktidarımızla yaşayan şehirlerden biri. 2 dönemdir baba dostumuz olan Halil Bakırcı bu dönem aday olamayacak. Yeni adayımız Prof. Dr. Reşat Kasap ile yola devam edeceğiz" dedi.

Bakan Hayati Yazıcı, Milletvekili Hasan Karal ve İl Başkanı Hikmet Ayar’ı da yanına çağıran Recep Tayyip Erdoğan, kendileri ile kısa bir söyleşi yaparak Rize’yi Reşat Kasap başkanlığında "Uçurun" mesajını vererek yeni başkan adayı Reşat Kasap’ı tebrik etti.

PROF DR. REŞAT KASAP KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Reşat Kasap, 1961 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derepazarı İlçesi’nde, liseyi ise Samsun’da okudu. Lisans ve Yüksek Lisansı’nı 1984 ve 1987 yıllarında Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde bitirdi. Doktorasını, 1992 yılında Wales Üniversitesi’nde (İngiltere) yaptı. 1993’te Yrd. Doç., 1998’de Doçent ve 2004’te Profesör oldu. Yarısı yurt dışı olmak üzere 70’in üzerinde bilimsel çalışması bulunuyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu, İŞKUR, TÜBİTAK, AB, Gazi Üniversitesi ve çerçevesinde; Rize, Karadeniz, Ankara ve Türkiye’nin genelini kapsayan birçok projede danışman ve araştırmacı olarak görev aldı. Prof. Dr. Reşat Kasap, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce biliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.