Sosyal Medya

BÄ°YOÄžRAFÄ°

Ahmet Tevfik İleri İstanbul'da anılacak

Adnan Menderes döneminde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan örnek siyasetçi Ahmet Tevfik İleri 30 Aralık Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenecek programla anılacak.



 
Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Bilgi ve DeÄŸerler Kulübü, bir memleket sevdalısı, örnek siyasetçi, Menderes dönemi Milli EÄŸitim Bakanı Ahmet Tevfik Ä°leri'yi 30 Aralık Pazartesi günü düzenleyeceÄŸi bir programla anacak.
Marmara Üniversitesi düzenleyeceÄŸi programla, 50 yıllık ömrüne sayısız ve saygın hizmetler sığdırmış, övgüye layık bir hayat yaÅŸayan Ahmet Tevfik Ä°leri'yi anıyor. Ä°lahiyat Fakültesi Bilgi ve DeÄŸerler Kulübü'nün ev sahipliÄŸinde düzenlenecek anma programına konuÅŸmacı olarak eski Kültür Bakanı Ä°smail Kahraman, Erzurum eski milletvekili Rasim Cinisli, M.Ü Ä°lahiyat Fakültesi ÖÄŸretim görevlisi M. Saim Yeprem, Ä°slamic Assocation of North Texas Yusuf Ziya Kavakçı, Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Tevfik Ä°leri'nin oÄŸlu Cahit Ä°leri ve M.Ü Ä°lahiyet Fakültesi ÖÄŸretim görevlisi Ali köse katılacak.
 
Birçok lise ve üniversitenin açılmasın da büyük rol oynayan Ä°leri, din eÄŸitiminin serbest bırakılmasını saÄŸlayarak, Ä°mam Hatip Okullarının açılmasına öncülük etmiÅŸtir. Yüksek Ä°slam Enstitülerini hayata geçiren reformlara adını yazdıran Ä°leri, yatılı bölge okullarının ve Çocuk Kütüphanelerinin kurulmasına da el atmıştır. Türkçenin daha iyi ve yaygın kullanılması, yerli malına gerekli önemin verilmesi, Ä°stiklâl Marşı çalınırken ayaÄŸa kalkılması ve 18 Mart günleri Çanakkale Åžehitleri'nin anılması gibi geleneklerin öncülüÄŸünü yapan memleket sevdalısı Ahmet Tevfik Ä°leri'yi anma programı 30 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 13.15'te Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.